6 Ocak 2013 Pazar

Nar ekşili, soslu tavuk kızartma








                                                       NAR EKŞİLİ   SOSLU TAVUK KIZARTMA


                Çook lezzetli ......


                Malzemeler:

                1 kilo kemiksiz tavuk pirzola

                sosu için ; 1 adet kırmızı biber

                1 adet çarliston biber

                1 adet taze soğan

                2-3 adet sarımsak

                bir tutam taze kişniş

                2-3 çorba kaşığı soya sosu

                1 çorba kaşığı nar ekşisi

                Yapılışı:

                Sosu için ,rondonun içine bütün malzemeler konur . Güzelce çekilir. Tavamıza 2 çorba kaşığı sıvı yağ konur. İyice kızdırdığımız tavaya tuzlayıp,karabiberle ovduğumuz tavuklar konur. Arkalı önlü rengi altın sarısı oluncaya kadar kızartılır. Bu arada tavada biriken yağlar kağıt mendille alınır. Tavukların iyice pişmesi için tavanın üzerine yağlı kağıt konur. Başka bir tava üzerine konur. Ağırlık yapması için de tavanın üzerine başka bir tencere konur. Böylelikle tavuklar iyice ezilerek pişecektir. Bir süre sonra tavukların üzerine hazırlamış olduğumuz sos dökülür. Soslu tavuklar pişirilmeye devam edilir. Çatal batırdığımız da tavuklar kolayca ayrılıyorsa tavuğumuz pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis edip,afiyetle yiyiniz. 


Soslu tavuk kızartma

Hiç yorum yok: