9 Ocak 2013 Çarşamba

Çıtır karnabahar kızartması




                          




                                                  ÇITIR KARNABAHAR KIZARTMASI


                      Kış mevsiminin en güzel sebzelerindendir karnabahar.Bizim evde de sık sık pişer.Bu sefer kızartmasını yapayım dedim. Yanında sarımsaklı yoğurt ile tam yemelik oluyor. Normalde karnabharı sevmeyen oğlum bile bu haliyle bayıla bayıla yedi. Kızartma olması nedeniyle  sağlık açısından tavsiye edilmese de ara sıra böyle kaçamaklar yapmak ,damağı şenlendirmek lazım .Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.


                        Malzemeler: 4 kişilik

                        Bir büyük karnabahar( çiçeklerine ayrılmış)

                        2 yumurta

                        un,galeta unu,tuz

                        kızartmak için sıvı yağ

                        Yapılışı:


Çıtır karnabahar kızartması
                        Çiçeklerine ayrılmış karnabaharları buharda biraz yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Daha sonra ayrı kaplara çırpılmış yumurtayı,unu,galeta ununu koyuyoruz.Karnabaharları tuzlayıp sıarasıyla önce una daha sonra yumurtaya ve en son olarak da  galeta ununa buluyoruz. Kızgın yağda altın sarısı oluncaya kadar kızartıyoruz. Karnabaharları önceden haşladığımız için fazla kızartmaya gerek yok. Rengi kızarınca hemen alabiliriz. Yanında tercihen sarımsaklı yoğurt ile sıcak sıcak servis ediyoruz .

          

Hiç yorum yok: