ÇITIR KARNABAHAR KIZARTMASI
Kış mevsiminin en güzel sebzelerindendir karnabahar.Bizim evde de sık sık pişer.Bu sefer kızartmasını yapayım dedim. Yanında sarımsaklı yoğurt ile tam yemelik oluyor. Normalde karnabharı sevmeyen oğlum bile bu haliyle bayıla bayıla yedi. Kızartma olması nedeniyle sağlık açısından tavsiye edilmese de ara sıra böyle kaçamaklar yapmak ,damağı şenlendirmek lazım .Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler: 4 kişilik
Bir büyük karnabahar( çiçeklerine ayrılmış)
2 yumurta
un,galeta unu,tuz
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Çıtır karnabahar kızartması |
Çiçeklerine ayrılmış karnabaharları buharda biraz yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Daha sonra ayrı kaplara çırpılmış yumurtayı,unu,galeta ununu koyuyoruz.Karnabaharları tuzlayıp sıarasıyla önce una daha sonra yumurtaya ve en son olarak da galeta ununa buluyoruz. Kızgın yağda altın sarısı oluncaya kadar kızartıyoruz. Karnabaharları önceden haşladığımız için fazla kızartmaya gerek yok. Rengi kızarınca hemen alabiliriz. Yanında tercihen sarımsaklı yoğurt ile sıcak sıcak servis ediyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder