3 Ocak 2013 Perşembe

Çikolatalı cheesecake









                                                     ÇİKOLATALI CHEESECAKE


               En sevdiğin  pasta hangisi diye sorsalar hemen cheesecake diye cevap veririm. Yerken resmen mutlu oluyorum. Bir süre yurtdışında kalırken Cheesecake Factory adlı bir yere gitmiştim. Hiç bu kadar  cheesecake i bir arada görmedim. Tam bir cennet köşesiydi. Çeşit çeşit kekler .. 
Cheesecake delisi olmama rağmen bu zamana kadar hiç yapmayı denemedim. Gerçi hazır kutulardan alıp yapmışlığım vardı ama tam anlamıyla herşeyini kendim yapmamıştım. Kıvamını tutturamam, kekim çatlar vs. gibi nedenlerle cesaret edememiştim. Ama en sonunda denemeye karar verdim. İlk denememde sonuç başarılı , şimdi diyorum ki neden bu kadar çekinmişim :)

             Malzemeler:

             Taban için ; 1 paket burçak bisküvi

             2 su bardağı kakaolu corn flakes

             110 gr ( dolu dolu  4 çorba kaşığı) tereyag

             Orta harcı için:

             500 gr  labne peynir

              yarım su bardağı krema

             bir su bardağından bir parmak eksik toz şeker

             1 paket vanilya

             4 yumurta (sarıları ve akları ayrılmış)

             yarım limonun suyu

             Üstü için;

             Yarım paket krema

             80 gr bitter çikolata

             bir tatlı kaşığı tereyağı


            Yapılışı:

            Burçak bisküvileri ve corn flakesi rondoda iyive çekiyoruz. Eritilmiş tereyağını ekliyoruz. 26cmlik yağlı kağıt serilmiş kek kalıbının tabanına döküyoruz. İyice bastırıp,diğer harcı hazırlayıncaya kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Önce yumurta aklarını iyice çırpıyoruz. (Tıraş köpüğü kıvamına gelinceye kadar)Ayrı bir kaba alıyoruz. Daha sonra labne peynirini krema haline gelinceye kadar çırpıyoruz. İçine kremayı ekliyoruz. Yumurta sarılarını tek tek ekliyoruz. Püf noktası çok fazla karıştırmamak.Vanilyayı ,limon suyunu ,toz şekerini ekliyoruz. En son yumurta aklarını 3 defada ekliyoruz. Çok karıştırmadan ,havası inmeden spatula ile birkaç kez çeviriyoruz. Fırınımızı 180 decede önceden ısıtıyoruz. Kek kalıbının içine harcımızı döküyoruz. Fırına sürüyoruz. Üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Salladığımızda hafif dalgalanma oluyorsa pişmiş demektir. Yaklaşık 30dk da pişiyor. 
Üstü için önce kremamızı ısıtıyoruz. Ocaktan alıp çikolataları ekliyoruz. Tereyağını da ekleyip biraz soğumaya bırakıyoruz. Oda sıcaklığına gelen cheesecake in üzerini çikolata sosumuzla süslüyoruz. Afiyet olsun .


Çikolatalı cheesecake
Kaynak:pecetedennotlar.blogspot.com


  

Hiç yorum yok: