KARAMELLİ ETİMEK TATLISI
Malzemeler:
Bir paket etimek
Şerbeti için ; 2 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı su
Kreması için; 1 lt süt
3 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 kutu krema (200 ml)
üstü için 3-4 adet burçak bisküvi
Yapılışı:
Karamelli şerbeti yapmak için öncelikle toz şekeri tencereye koyalım. Şeker dış kısımlarından erimeye başlarken kesinlikle tencereye kaşık değdirmeyelim. Şeker tamamen eriyince üzerine suyumuzu dikkatlice ekleyelim. Şerbeti birkaç taşım kaynattıktan sonra ocaktan alalım. Borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine şerbetimiz sıcakken dökelim. Her yerine güzelce yedirelim. Daha sonra kreması için tencereye süt,nişasta,unu ve şekeri ekleyelim. Kremammız kaynayınca ocaktan alalım. İçine vanilya ve bir kutu kremayı ekleyelim. Mikserle güzelce çırpalım. Hazır olan kremamızı şerbetini çekmiş etimeklerimizin üzerine dökelim. Tatlımız soğuyunca üzerine ufaladığımız bisküvilerimizi serpelim. Buzdolabında birkaç saat bekledikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder