5 Kasım 2012 Pazartesi

Taze fasülye kavurması








                                                    TAZE FASÜLYE KAVURMASI


           Taze fasülyeli yemekleri çok severim. Türlüsü,turşu kavurması,diblesi çeşit çeşit yemeğini yapabilirsiniz. Bazen çok çabuk pişerken bazen de inadı tutup saatlerce pişmeyebiliyor. Neyse ki bu sefer pişirdiğim fasülye çok çabuk pişti:) Hem de buharda :)) 
Çok lezzetli bir yemek. Ayrıca çok da besleyici. Eğer çocuğunuz yemek seçmeyenlerdense bu yemeği tavsiye ederim . Afiyet olsun.

          Malzemeler:

          Yarım kilo taze fasülye

          Bir orta boy soğan

          2 yumurta

          sıvı yağ artı tereyağ

          tuz,karabiber


          Yapılışı:


Taze fasülye kavurması
          Fasülyeleri önce (tercihen buharda) suda haşlıyoruz. Bir tavada kızdırdığımız yağa yemeklik doğranmış soğanları koyuyoruz. Soğanların rengi değişince ,ayrı bir kapta çırptığımız yumurtaları ekliyoruz. Yumurtalar pişmeye yakın suyunu iyice süzdüğümüz fasülyeleri ekliyoruz. Tuz ve karabiberi ekleyip biraz daha kavurduktan sonra sıcak sıcak servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: