KABAK TATLISI
Geçen gün çok sevdiğim bir arkadaşıma gezmeye gittik. Sağolsun yine nefis ikramlar hazırlamış. Masanın favorisi de bence kabak tatlısıydı. Özellikle Adapazarı'ndan aldığını,buranın balkabaklarının çok güzel olduğunu söyledi. Gerçekten de tadı şimdiye kadar yediğim balkabakları için de en iyisiydi diyebilirim. Tabi bende hemen tarifini aldım ve blogumda paylaşmalıyım dedim .
Malzemeler:
Her bir kilo kabak için 2 su bardağı toz şeker
Üzeri için ceviz
Yapılışı:
Kare kare kesilmiş kabakları tercihen bir gün önceden üzerine toz şeker döküp bekletiyoruz. Bekleyen kabaklar iyice sulanıyor. Daha sonra kabakları tencereye alıp yaklaşık bir buçuk saat ,kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Üzerine dövülmüş ceviz ile servis ediyoruz.
Alternatif olarak ,pişen kabakları bir borcama alıp fırında üstleri biraz kızarıncaya kadar (200 derecelik) tutabilirsiniz. Daha sonra üstüne tahin dökerek servis edebilrsiniz.
Kabak tatlısı |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder