12 Kasım 2012 Pazartesi

Kabak tatlısı ve neler neler :)










                                                               KABAK TATLISI

             Geçen gün çok sevdiğim bir arkadaşıma gezmeye gittik. Sağolsun yine nefis ikramlar hazırlamış. Masanın favorisi de bence kabak tatlısıydı. Özellikle Adapazarı'ndan aldığını,buranın balkabaklarının çok güzel olduğunu söyledi. Gerçekten de tadı şimdiye kadar yediğim balkabakları için de en iyisiydi diyebilirim. Tabi bende hemen tarifini aldım ve blogumda paylaşmalıyım dedim .

              Malzemeler:

              Her bir kilo kabak için 2 su bardağı toz şeker

             Üzeri için ceviz

              Yapılışı:

              Kare kare kesilmiş kabakları tercihen bir gün önceden üzerine toz şeker döküp bekletiyoruz. Bekleyen kabaklar iyice sulanıyor. Daha sonra kabakları tencereye alıp yaklaşık bir buçuk saat ,kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Üzerine dövülmüş ceviz ile servis ediyoruz.
Alternatif olarak ,pişen kabakları bir borcama alıp fırında üstleri biraz kızarıncaya kadar (200 derecelik) tutabilirsiniz. Daha sonra üstüne tahin dökerek servis edebilrsiniz.

Kabak tatlısı


 Masamızdakiler ; patates salatası,kıymalı rulo börek,peynirli poğaca,zeytinyağlı yaprak sarma,havuçlu kek
 
            

Hiç yorum yok: