19 Kasım 2012 Pazartesi

Çılbır eşliğinde pazı kavurma








                                                      ÇILBIR VE PAZI KAVURMA

              


           Pazıyı oldu bitti ıspanağa tercih etmişimdir. Tamam ıspanağın tadı ayrı ama yıkama konusuna gelince pazı her zaman daha kolay olmuştur. Ispanağı 4 kere sudan geçirmek gerekirken pazının  büyük yapraklarını tek tek yıkamak bana hep daha kolay gelmiştir. 
           Pazıyı pişirirken daha çok kavurmasını yapmayı seviyorum. Hemen soğanla büyük büyük doğradığım pazıları yağda kavuruyorum, oldu bitti. Bu sefer üzerine bir de çılbır yapayım dedim.Her zaman derim bir yemeğe sarımsaklı yoğurt girerse o yemek gerçekten lezzetli olur. 

            Malzemeler: 2 kişilik

            1 demet pazı

            1 küçük soğan

            sıvıyağ

            1 çay kaşığı tuz,karabiber

            Çılbır için:

            2 yumurta 

            2 su bardağı sıcak su

            tuz 

            1 tatlı kaşığı sirke

            3-4 çorba kaşığı yoğurt

            1 diş sarımsak

            üstü için tereyağ ve pul biber

Pazı  kavurma ve çılbır
            Yapılışı:

            Pazıları güzelce yıkayıp şerit şerit doğruyoruz. Küp küp doğradığımız soğanları yağda rengi değişinceye kadar çeviriyoruz.Pazıları ekleyip, tuz ,karabiberi ekliyoruz.Ayrı br kapta suyu kaynatıyoruz. İçine tuz ve sirkeyi ekliyoruz. Sonra ayrı bir kaseye kırılmış yumurtaları tek tek ekliyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken suyun kaynamaya başladıktan sonra altının kısılması ve yumurtaları tencereye koyarken çok yüksekten koymamak.Çılbırınız yumurtalarınız hafif sulu kalacak şekilde olduğu zaman doğru olmuştur. Su içinde yumurtaları 3-4 dk pişiriyoruz. Servis yaparken önce pazıyı sonra sarımsaklı yoğurdu ,üste de yumurtayı koyuyoruz. Tereyağında pul biberi biraz erittikten sonra üstüne döküp servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: