16 Kasım 2012 Cuma

Pırasalı bulgur pilavı









                                                          PIRASALI BULGUR PİLAVI


                   Bulgur pilavını bir de böyle deneyin. 


                   Malzemeler:

                   2-3 sap küçük doğranmış pırasa

                   1 adet küçük boy havuç

                   1 küçük boy kuru soğan

                   1,5 su bardağı bulgur

                   tereyağı artı sıvıyağ

                   tuz,1 adet kesme şeker

                  biber salçası,domates salçası

                  4 su bardağı sıcak su

                  Yapılışı:



Pırasalı bulgur pilavı
                  Önce küp küp doğranmış havuçları kızgın tavada (sıvı yağ koyduğumuz) biraz çeviriyoruz. Havuçlar diriliğini kaybedince pırasaları ekliyoruz. Salçayı ekliyoruz. Şeker ve tuzunu da ekleyip pırasalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Bu arada ayrı bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritiyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanları rengi değişene kadar kavuruyoruz. Bir yemek kaşığı biber ve domates salçası ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz bulguru ekliyoruz. Üzerine sıcak suyu döküp bulgurlar göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. Pişen bulgura pırasayı ekleyerek 10 dk dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: