8 Ekim 2012 Pazartesi

Zencefilli tarçınlı kurabiye




                                            ZENCEFİLLİ TARÇINLI KURABİYE


          Tarif  20 adet kurabiye için;
          Kaynak ;Hayatın Tatları ve  Leyla'nın kahve dükkanı blogları
        
          125 gr margarin
          
          1 yumurta 

         2 su bardağı un 

         1 tatlı kaşığı zencefil 

         1 çay kaşığı tarçın

         1/4 su bardağı mısır nişastası 

         bir paket vanilya 

         bir paket kabartma tozu 

         bir su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri 

         bir çimdik tuz

         Yapılışı; Margarin eritilir.Un nişasta kabartma tozu vanilya tarçın zencefil pudra şekeri karıştırıır. içine yumurta kırılır.ılınan margarin ve diğer malzemeler eklenir.Yumuşak bir hamur elde edilir. Üstü nemli bezle örtülür ve yarım saat bekletilir. Daha sonra yarım santim kalınlığında hamur açılarak istenen şekillerde fırın tepsisine dizilir.Üstleri çatalla çizilir.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 -25 dk pişirilir.Fazla kararmamasına dikkat edin. 
Marshmahmallowlu zencefilli kurabiye 

          Marshmallowlu şeker hamuru: Bir paket hazır marshmallow paketini benmari usulü hazırladığımız tencereye boşaltıyoruz.( Benmari usulü; geniş bir tencereye bir karış kadar su konur.üzerine ısıya dayanıklı cam yada daha küçük bir tencere konur.Amaç küçük tencere içindeki malzemenin doğrudan ocak ısısıyla değil de kaynayan suyun buharıyla pişirmek) Marshmallowları çatal yardımıyla eziyoruz. İçine su kaçmamsına dikkat edin.Çok erimesine izin vermeden ocak alıp içine bir çorba kaşığı su ve bir paket pudra şekerini döküyoruz.Yapım sürecinin en zahmeti kısmı burası.Bildğiniz sakız gibi bir hamur.Elinize sürekli yapışıyor. sürekli pudra şekeri döküp elinizden kurtulacak kıvama getiriyoruz.Bu yüzden yanınızda bolca pudra şekeri bulundurmakta yarar var.Hamurun çok sert olmamasına dikkat edin .Yoksa daha sonra açarken kolllarınıza ağrı girebilir.Biraz vıcık vıcık kalabilir.Streç filme sarıp oda sıcaklğında bekletiyoruz.tariflerde en az bir gün bekletin diyor ancak benim zamanım olmadığında 2 saat bekletmiştim. Yine de oldu :) 
Marshmallowlu şeker hamurunu iyice açtıktan sonra aynı kalıplar kullanarak kesilir. kurabiyelerin üzerine biraz bal sürülür.Şeker hamurları kurabiyelerin üzerine yapıştırılır. Üzerine ben glazür ile süsleme yaptım.Süslemedende gayet güzel oluyor.Özellikle çocuklar bayılarak yediler.Hem zencefili çocuklara yedirmenin en kolay yolu :))) 
         

         

2 yorum:

gulizar dedi ki...

kurabiyelerin tadina bakan birisi olarak cok lezzetli olduklarini soyleyebilirim.ayrica cocuklar tarafindan kapisildi da..ellerine saglik Asli cim

asli dedi ki...

:))))))))) afiyet bal şeker olsun