16 Ekim 2012 Salı

Fırında etli biber dolması

 






                                                    FIRINDA ETLİ BİBER DOLMASI 



             Bildiğimiz etli biber dolmasının değişik bir yorumu.Ama  daha lezzetli olduğu kesin. 

             Malzemeler:

              Yarım kg dolmalık biber (8-10 adet)

              250-300 gr dana kıyma

              1 adet orta boy soğan

              2 çrba kaşığı pirinç

              2 çorba kaşığı ince bulgur

              1 adet domates
             
              tuz,karabiber

              Biber salçası,domates salçası

               Yapılışı:


Fırında etli biber dolması 


               Önce soğanı çok küçük olarak yemeklik doğruyoruz. Kıymayı,pirinci,bulguru ekliyoruz. Kabuğunu soyup,küp küp doğradığımız domatesi ekliyoruz. Bir miktar salça,bir kaşık sıvıyağ,birkaç kaşık suyu ekliyoruz. Tuzu,karabiberi ekliyoruz. Temizlediğimiz biberlere kıymalı harcımızı dolduruyoruz. Çok sıkı doldurmamak gerkir. Yoksa dolmamamızın içi sert olur. Tencerenin dibine bir miktar yağ koyup,salçayı kavuruyoruz. Daha sonra dolmaları ekliyoruz. Dolmaların yarısına kadar sıcak su ekliyoruz. Dolmaların içindeki pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra dolmaları bir borcama alıp 10 dk fırınlıyoruz. Tekrar dolmalrı alıp üzerine ince dilim kaşar peyniri koyuyoruz. Tekrar fırına sürüyoruz. Peynirler kızarınca ,fırından çıkarıyoruz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: