11 Ekim 2012 Perşembe

Fırında nar ekşili tavuk pirzola





                                
                                               FIRINDA NAR EKŞİLİ TAVUK PİRZOLA 


               Pratik,lezzetli,keyifli bir yemek.Hımmm biz yedik ve çok sevdik :))))))))


              Malzemeler: 4-5 adet tavuk pirzola

              1 adet soğan

              1-2 diş sarımsak

              1 tane kırmızı biber

              1 tane çarliston biber

               3-4 çorba kaşığı nar ekşisi

               Tuz,karabiber






Nar ekşili  tavuk pirzola

               Yapılışı: Bir miktar sıvı yağ koyduğumuz tavaya piyazlık doğranan soğanları ve sarımsakları koyuyoruz. Biberleri şerit halinde doğrayıp ekliyoruz. Soğanlar kavrulunca derilerini ayırdığımız tavukları ekliyoruz. Tuzu ve karabiberi ekliyoruz.Nar ekşisini ekliyoruz.5-10 dk tavukların rengi dönene kadar pişiriyoruz. Daha sonra borcama boşaltıyoruz. Az miktarda sıcak su ekleyip ,üstünü alimünyum folyo ile kapatıp,önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyuyoruz. 30-35 dk üstü kapalı,10-15 dk da üstü açık pişiriyoruz. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: