10 Ekim 2012 Çarşamba

Armut tatlısı





                                                                  ARMUT TATLISI


                   Evde çürümeye başlayan armutları kurtarmanın en iyi yolu onları tatlıya çevirmektir.Az kaloriliden çok kaloriliye :))))))))))))))

                   Malzemeler:

                   4-5 adet armut

                   Her armut için bir çorba kaşığı toz şeker

                   Çubuk tarçın,karanfil

                   Yapılışı:

                   Armutların kabukları (sapları kalacak) soyulur. Alt kısımdan çekirdekleri çıkarılır. Geniş bir tencerede içine tarçın ve karanfil konmuş bir miktar suda pişirilir.Kürdan batırıp rahatlıkla çıktığında armutlar hazır demektir. Daha sonra pişen armutları bir borcama diziyoruz.180 derece fırında 10-15 dk daha pişiriyoruz. 
Armut  tatlısı

Üstü için 1  su bardağı şekere 3 çorba kaşığı su ilave ederek karamel hazırlıyoruz. Fırından çıkardığımız armutların üzerine döküyoruz. Afiyet bal karamel olsun :))))))))))))

Hiç yorum yok: