FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR
Karnabahar sezonunu açmış bulunuyoruz.Komşulara duyurulur :))))))))))) Aslında karnabahar gerçekten faydalı bir besin .Ancak, malum pişirirken yoğun bir kokusu oluyor. Bunu önlemek için tencereye tülbente sarılı birkaç dilim ekmek koyabilirsiniz ya da suyuna biraz süt ekleyebilirsiniz. Yahut benim gibi camı pencereyi sonuna kadar açıp kokunun kendiliğinden çıkıp gitmesini bekleyebilirsiniz :)))))))))) Neyse biz gelelim tarifimize. Birkaç işlemden oluşan bu tarif gerçekten çok lezzetli oluyor . Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler (bir çocuklu çekirdek aile için ):
Yarım kilodan biraz fazla karnabahar
250 gr dana kıyma
1 adet soğan
3 -4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı biber salçası
Beşamel sosu için ; bir çorba kaşığı tereyağı , 3 çorba kaşığı un, 3 su bardağı süt
üstü için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Önce karnabaharlar ( tercihen buharda) az miktarda suda haşlanır. Karnabaharların çok haşlanmamasına dikkat etmek gerekir. Bu arada bir tavada yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur. Kıyma ilave edilir . Salça ilave edilir . Kıymalı sosumuz hazırlanmış olur. Tuzunu ve istenen baharatları eklemeyi unutmayın.
Beşamel sos için; tereyağı eritilir.Üzerine un ilave edilir.Bir miktar kavrulur. Üzerine soğuk süt yavaş yavaş eklenir. Yoğun kıvamlı bir sos elde edilir.
Fırında beşamel soslu karnabahar |
Fırında beşamel soslu karnabahar |
2 yorum:
Kızlarla evde kalırken,tarifini internetten bulup yaptığım ilk yemekti :)
Artık ihtiyacın olursa burdan bakarsın dimi :)))))))))
Yorum Gönder