11 Şubat 2014 Salı

Bol yeşillikli kısır







                                                 BOL YEŞİLLİKLİ KISIR



            Malzemeler:

            2 su bardağı ince bulgur

            3 su bardağı sıcak su

            3 yemek kaşığı domates salçası

            2 yemek kaşığı biber salçası

            5-6 yemek kaşığı zeytinyağı

            3-4 yaprak marul

            2-3 adet taze soğan

            dereotu,maydanoz

             tuz,karabiber,kimyon,pul biber 

             yarım limon suyu

             Yapılışı:

             Geniş bir kaba ince bulguru koyun. Üzerine sıcak suyu döküp ,yarım saat bekletin. Bu arada salçaları ve yağı bir tavada salçanın kokusu çıkana kadar çevirin. Dinlenmiş,iyice şişmiş bulgurun içine pişmiş olan salçayı ekleyin. Bulgurun her tarafına rengi değişinceye kadar yedirin. Yeşillikleri,soğanı ince ince doğrayın. Bulgura ekleyin. Baharatları ve limon suyunu ekleyin. Bu noktada devamlı tadına bakıp baharat oranını ayarlayın. Yavaş hareketlerle karıştırın. Afiyet olsun.



kısır

Hiç yorum yok: