12 Şubat 2014 Çarşamba

Ballı zencefilli tavuk pirzola





                                            BALLI ZENCEFİLLİ TAVUK PİRZOLA



                Malzemeler:

                6-7 adet tavuk pirzola

                3 çorba kaşığı zeytinyağ

                3 çorba kaşığı soya sosu

                2 çorba kaşığı bal

                2 diş sarımsak

                yarım tatlı kaşığı zencefil,kırmızı biber,zerdeçal

                tuz

               Yapılışı:


               Tavuk pirzolaların derilerini ayırın. Bir tavada soya sosu,bal ve zeytinyağ karışımını .sarımsağı bir taşım kaynatın. Bir kaseye boşaltın. Aynı tavada (yıkamadan) baharatlarla ovduğunuz tavuk pirzolaları 10 dk kadar kızartın. Rengi dönmeye başlayınca ocaktan alın. Küçük bir fırın kabına tavuk pirzolaları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında tavuk pirzolalar iyice kızarıncaya kadar pişirin. (yaklaşık 35-40 dk ) Afiyet olsun.


ballı zencefilli tavuk pirzola




                

Hiç yorum yok: