14 Temmuz 2013 Pazar

Boston cream pie cupcake







                                                 BOSTON CREAM PİE CUPCAKE


        Malzemeler:

                             1,5 su bardağı un

                             1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu

                             1 paket vanilya

                             2 yumurta

                             yaklaşık bir su bardağı yumuşamış tereyağ

                             1 su bardağı toz şeker

                             1 çimdik tuz

                             yarım su bardağı süt

       Pastacı kreması için:
                      
                            2 yumurta sarısı

                            4-5 yemek kaşığı toz şeker

                            2 yemek kaşığı mısır nişastası

                            1 su bardağı süt

                            vanilya

                           2 çorba kaşığı tereyağ

       Yapılışı:

       Tereyağ ve toz şekeri iyice çırpın. İçine yumurtayı ekleyin. Sütü ekleyin.Diğer toz karışımları ekleyin. Son kez karıştırdıktan sonra cupcake kalıblarına harcı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dk pişirin. Pişen cupcakeleri soğumaya bırakın. Bu arada pastacı kreması için önce yumurta sarıları ,şeker ve mısır nişastasını çelik bir kapta karıştırın. Aynı anda sütünüzü ocakta bir taşım kaynatın. Yumurtalı karışıma sıcak sütünüzü yavaş yavaş ekleyin. Sütü eklerken harcı hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edin ki yumurtalar pişmesin. Daha sonra karışımı ocağa alıp göz göz oluncaya kadar pişirin. Ocaktan alın içine vanilya ve tereyağını ekleyin. Ayrı bir kaseye alın. Üzerine değecek şekilde sterç film serip soğumaya bırakın. Soğuyunca cupcakeleri ikiye kesip aralarına kremadan sürün. Üstü için ister çikolata sos dökün ya da çikolatayı benmari usulu eritip içine biraz tereyeğ eleyerek dökün. Afiyet olsun.

Boston cream pie cupcake



                            

Hiç yorum yok: