26 Haziran 2013 Çarşamba

Zencefilli havuçlu cupcake (vanilyalı krema ile )






                                                  ZENCEFİLLİ HAVUÇLU CUPCAKE


               Malzemeler:

               1 yumurta

               1 su bardağı erimiş tereyağ

               1 su bardağı toz şeker

               1,5 su bardağı rendelenmiş havuç

               2 çorba kaşığı yoğurt

               1,5 su bardağı un

               1 tatlı kaşığı tarçın

               1 tatlı kaşığı zencefil

               1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu

               kreması vanilyalı krema (bknz: vanilya kremalı muzlu kek tarifindeki krema)

               Yapılışı:

               Erimiş tereyağ ve toz şekeri karıştırın. Yumurtayı ve yoğurdu ekleyin. Başka  derin bir kapta unu ,kabartma tozu,vanilya,tarçın ve zencefili karıştırın. Yumurtalı karışıma havuçları ekleyin. Toz karışımı ekleyin. Son bir kez karıştırdıktan sonra 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirin. Soğuduktan sonra üzerine vanilyalı kremayı sıkın. Afiyet olsun.

Havuçlu cupcake













Hiç yorum yok: