VANİLYA KREMALI MUZLU CUPCAKE
Malzemeler:
3 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı yumuşamış tereyağ
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çimdik tuz
2 tane iyice ezilmiş muz
Krema (frosting) için: 200 gr labne peyniri,yarım su bardağı pudra şekeri,bir paket vanilya,çeyrek su bardağı yumuşamış tereyağ,1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
Tereyağ ve toz şekeri çırpın. Ayrı bir derin kapta un,vanilya,tarçın,kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Yağlı karışıma yumurtaları tek tek ekleyin. Sütü de ekleyin ,çırpmaya devam edin. Toz karışımının yarısını ekleyin.İyice ezdiğiniz muzu da ekleyin. Biraz daha karıştırın. Kalan toz karışımı da ekleyin ,son kez karıştırıp cupcake kalıplarına paylaştırın.( Kalıplarınızın 3\4 ünü dolduracak kadar).Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirin. Kekleriniz kızarıp,kürdan batırıp çıkardığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Vanilyalı krema için(vanilyalı frosting): Labne peniri,pudra şekerini,vanilyayı,iyice yumuşamış tereyağını ve limon kabuğunu ekleyip iyice mikserle çırpın. Kıvamı kaşıktan akmayacak sertlikte olamlıdır. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra soğumuş cupcakelerin üzerine istediğiniz şekilde sürerek servis edin.
muzlu cupcake |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder