KREM PEYNİR KREMALI SÜNGER KEK
Sünger kekimizin orjinal adı Victoria Sponge Cake ve üstüne yaptığım krema da aslında Amerika da frosting diye geçen pişmeden hazırlanan bir krema türü.Tarifde bolca yağ kullanılıyor. Buna rağmen yediğiniz de hiç de yağlıymış gibi gelmiyor. Merak etmeyin. Kremasındaki şeker miktarını azaltabilirsiniz. Malum amerikalılar şekeri çok seviyorlar. O yüzden kremamızda bolca şeker var.
Malzemeler:
Sünger kek için;
4 yumurta
200 gr oda sıcaklığında tereyağ ( ben 1 su bardağı tereyağ ve 1 su bardağı sıvıyağ kullandım. Sırf sıvıyağ ile de yapabilirsiniz.)
200 gr(1,5 su bardağı ) toz şeker ( şekeri daha az olsun isterseniz 1 su bardağı kullanabilirsiniz)
9 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı:
Yağ ve şekeri iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin. Diğer karışımları da ekleyin. Son kez karıştırın. Küçük kağıt kek kalıblarına paylaştırın. Bu malzemeden 12 tane kek çıkıyor. Önceden ısıtılmış 180 derecede 15_20 dk pişirin.Kürdan batırıp çıkardığınıda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Kreması için : 200 gr labne peyniri,140 gr pudra şekeri (9-10 çorba kaşığı),60 gr tereyağ,vanilya . Oda sıcaklığında olan tereyağını ve diğer malzemeleri pürüzsüz olana kadar mikser ile çırpın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra soğumuş keklerinizi istediğiniz şeklide süsleyin .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder