GÜL BÖREĞİ
Malzemeler:
4 yufka
400-500 gr kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
üstü için yumurta sarısı
Yapılışı:
Soğanı küp küp doğrayın. Sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yufkaları 4 e bölün. Bir kasede yoğurt,yumurta ve yağı karıştırın. 4 e ayırdığınız yufkalrın içine bu harçtan sürün. Geniş kısmına bir sıra halinde kıymalı harcı koyun. (yufkanın geniş ucu boyunca)Önce sivri ucuna doğru kıvırarak yuvarlayın. Sonra bir ucundan tutarak içeri doğru yuvarlayın. Gül şeklini alacak. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Börekleri tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 200 dereclik ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağ sos ile servis edin. Afiyet olsun.
gül böreği |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder