21 Ağustos 2013 Çarşamba

Kabak mücver







                                      KABAĞIN EN LEZZETLİ HALİ  MÜCVER

        
             Yaz mevsiminin başlıca sebzesi kabağı oldum olası çok sevmemişimdir. Etli pirinçli yemeği,dolması ,salatası gibi çok çeşitli şekilde kullanabilirsiniz. Ben en çok mücverini seviyorum. Sonuçta kızartma olunca en lezzetli haline kavuşuyor. Tabi mücveri fırında yapmak da mümkün ama bence aynı lezzette olmuyor. 

                     Malzemeler:

                     3 orta boy kabak (rendelenmiş)

                     1 orta boy soğan

                     yarım demet dereotu

                     2 yumurta

                     3-4 çorba kaşığı un

                     tuz,pul biber

                     Yapılışı:

                     Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin. Soğanı rendenin en kiçik gözünde rendeleyip suyunu sıkın. Derin bir kapta kabakları,soğanı,yumurtaları ve unu karıştırın. Tuzu ve pul biberi ekleyin. Karışımınız bekledikçe sulanacaktır. İsterseniz biraz daha un ekleyebilirsiniz. Tavaya yeterince sıvıyağ koyun. İyice kızdırınca bir kaşık yardımıyla harçtan koyun. Bir tarafı iyice kızarınca diğer tarafı çevirin. İki tarafı da bir defa kızartın. Kağıt havlu serilmiş tabağınıza mücverleri alın. Afiyet olsun.




kabak mücver

Hiç yorum yok: