26 Mart 2013 Salı

Krep Suzet (crepe suzette)










                                                  KREP SUZET (CREPPE SUZETTE)


              Geçen gün televizyonda bu tarifi gördüm. Tam da aç olduğum vakit. Canım bir çekti ki anlatamam. Fırsatını bulunca hemen yapmalıyım dedim. Gerçi diyet zamanı böyle tatlılar yapmamak lazım ama duramadım işte. Orjinal tarifinden biraz farklı yaptım. Böyle de güzel oldu bence. Bildiğiniz krepin farklı bir versiyonu. Bence daha güzeli .Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
 
 
               Malzemeler: 4 adet krep için
 
               1 yumurta
 
               1/4 su bardağı un
 
               1 çay kaşığı vanilya
 
               1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
 
               1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
 
               1 çimdik tuz
 
               Yarım su bardağı süt
 
               1,5 çorba kaşığı tereyağ
 
               sosu  için ; 2 çorba kaşığı tereyağ
 
               2 çorba kaşığı toz şeker
 
               1 su bardağı portakal suyu
 
               Yapılışı:
 
               Tereyağını kahverengi renk alıncaya kadar eritin ve soğumaya bırakın. Derin bir kapta elenmiş unun içine yumurtayı ekleyin. Tuz,vanilya ve sütü ekleyin.Portakal ve limon kabuğu rendelerini ekleyin. En son soğumuş tereyağını ekleyin.Pürüzsüz,akışkan  bir hamur elde edin. Hafif yağladığınız yapışmaz tavada bir kepçe yardımıyla krep hamurunu dökün. Arkalı önlü pişirin . İnce olmasına dikkat edin. Krepleri ayrı bir tarafa alın.Aynı tavada tereyağını eritin. Şekeri ilave edin karamelize olunca portakal suyunu ilave edin. Şurup kıvamını alınca krepi ekleyin. Oratadan katlayın. Sonra tekrar katlayın. Böylelikle her tarafına şurup gelmiş olacak. Servis tabağına alın. Diğer kreplere de aynı işlemi yapın. Sıcak servis yapın.Yanında isterseniz dondurma ile servis edebilirsiniz.
 
 
krep suzet

krep suzet
 
    

Hiç yorum yok: