Evde kendi elimizle yaptığımız,içinde neler olduğunu bildiğimiz pizza bana göre daha sağlıklı.Hamur işi kısmını saymazsak :))))))Bu tarif yıllar öncesinden anneme ait. O zamanlar pizza dükkanları bu kadar yaygın değildi. Canımız pizza çektiğinde annem hep bu pizzayı yapardı. Bende o zamanlar mantar sevmeyen biri olarak üzerinden tek tek mantarları ayıklar öyle yerdim. Şİmdi ise özellikle bol bol mantar koyuyorum. Zevkler de zamanla değişebiliyormuş demek ki. Yaparken çocuklarnızla beraber yapmayı deneyin. Üzerine koyduğunuz malzemeleri tek tek koyarak çoook eğleniyorlar. Size sadece sabretmek ve o anın keyfini çıkarmak kalıyor.Şİmdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
2 ekmeklik ekmek hamuru (fırından yada pideciden alabilirsiniz,çok ince isterseniz 1 ya da 1.5 ekmek hamuru yeterli)
yarım paket kültür mantarı
2-3 yemek kaşığı dilim zeytin
2-3 yemek kaşığı mısır
sos için; 1 küçük paket hazır domates püresi, 1 orta boy soğan,kekik,tuz,1 çay kaşığı şeker
yeterince kaşar peyniri(rendelenmiş)
Yapılışı:
Soğanı rendeleyin. Sıvı yağ koyduğunuz tencereye soğanları ekleyin. Soğanlar ölünce domates püresini ekleyin. İçine tuz,şeker ve kekiği ekleyin. Biraz kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğumaya bırakın.Fırın tepsisini güzelce yağlayın. Daha sonra ekmek hamurunu tepsiye koyup elle güzelce açın. Üzerine soğumuş domates sosunu yayın. Kaşar peynirini her tarafına yayın. Daha sonra en üste mantarları.zeytinleri ,mısırları ekleyin.(isterseniz bu aşamada salam,sucukta ekleyebilirsiniz)Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dk kaşarlar kızarıncaya kadar pişirin.
Pizza |
Evde pizza |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder