17 Şubat 2013 Pazar

Tarçınlı tuiles








                                                          TARÇINLI TUİLES  (DENEMELERİ)

             

                    Bu tuile denen şeyleri yapması gerçekten zor. Tabi ki benim ilk denemem pek başarılı sayılmaz. Hatta hiç olmadı diyebiliriz. Ama en azından tadları çok güzel oldu. Oğlum gitti geldi sürekli yedi. Zaten incecik ve küçükler ,çerez gibi gidiyorlar. Ben tarifini burada paylaşayım dedim lakin ,görüntüsüne aldanmayın gerçekleri benimkilere hiç benzemiyorlar. Bir daha ki denemede daha iyi yapabilirsem o resimleri de eklerim. Şimdilik çakma tuile ile idare edin :)

                     Malzemeleri:

                     1 yumurta

                     çeyrek su bardağı toz şeker

                     1 çay kaşığı tarçın

                     2 çorba kaşığı un

                     1 çorba kaşığı kakao

                     Yapılışı:

                     Fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp  ısıtalım.Derin bir kapta yumurtayı çırpalım.Toz şekeri yavaş yavaş eklerken çırpmaya devam edelim.Unu ekleyelim. Bu karışımdan yaklaşık 3 çorba kaşığı kadarını ayıralım.Geri kalan kısma kakao ve tarçını ekleyelim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak çorba kaşığının yarısını dolduracak  miktarda dökelim. Yuvarlak şekil vermeye çalışalım. Tuilerin ince olmasına dikkat edelim. Pişerken kabarıyorlar. Daha sonra üzerlerine ayırdığımız sade karışımı çay kaşığı yardımıyla döküp karıştıralım. Fırında 5dk pişirelim. Çok pişrmemeye dikkat edelim. Fırından çıkardıktan sonra merdane yardımıyla kıvrılmasını sağlayalım. Şekilleri kıvrık patates cipsi gibi olmalı.(ben ilk denemede beceremedim)


Tarçınlı tuiles



Hiç yorum yok: