25 Şubat 2013 Pazartesi

Sarımsaklı,tavuklu bulgur pilavı








                                           SARIMSAKLI,TAVUKLU BULGUR PİLAVI



             Malzemeler:5-6 kişilik

             2 su bardağı pilavlık bulgur

            Tavuk suyu ( Ben ölçülü yapmıyorum. Tencereye bulguru koyduktan sonra üzerini geçecek kadar su koyuyorum.Sanırım burada 2,5 su bardağı tavuk suyu kullandım.)

             3 diş sarımsak

             2 tavuk kalça

             tereyağ (isteğe bağlı sıvı yağ)

             Yapılışı:

             Tavukları bol suda haşlayın. Pişen tavukları kenara ayırın. Tencereye bulgurları koyup,güzelce yıkayın. Üzerine sıcak tavuk suyunu ekleyin. Tuzunu da koyup pişmeye bırakın. Suyunu çekmeye başladığında üzerine ezip ,doğradığınız sarımsakları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp göz göz oluncaya kadar pişirin.Bu arada ayırdığınız tavukları küçük küçük dilimleyin. Küçük bir tavada 2-3 kaşık tereyağını eritip içine dilimlediğiniz tavukları ekleyin. Biraz çevirdikten sonra pilava ekleyin. Güzelce karıştırın. Biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
               Bulgur pilavının yanına önce haşlayıp daha sonra tereyağında biraz çevirdiğimiz brüksel lahanası koyabilirsiniz. Afiyet olsun.



Sarımsaklı,tavuklu bulgur pilavı  
                  

              

Hiç yorum yok: