KREMALI MANTAR SOSLU MAKARNA
Yemek yapmayı çok seven biri olarak mutfağın temel taşlarından kremayı çok geç farkettiğimi anladım. Bir yiyecek bu kadar mı lezzetli olur. Girdiği bütün yemeklere yakışan,tadını kat be kat arttıran bir yiyecek. Tabii her lezzetli yiyecekler gibi kalorisi de bol . Yerken dikkatli olmak,ölçüyü kaçırmamak lazım.Bugün yaptığım yemekte tam ayarında krema miktarı. O yüzden rahatca yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
1 paket istenen türde makarna (ben kelebek makarna kullandım)
10-15 adet kültür mantarı
yarım paket krema
Yapılışı:
Makarnaları bildiğimiz şekilde haşlıyoruz. Bir tavaya çok az miktarda sıvıyağ koyup,üzerine ince ince dlimlediğimiz mantarları koyuyoruz.Tavanın mantarları koymadan önce iyice kızmış olması gerekli.Tuz ve karabiber ekliyoruz. Mantarlar iyice piştikten sonra üzerine kremayı ekleyip birkaç dk kremanın kıvamı gelinceye kadar pişiriyoruz. Daha sonra haşlayıp biraz yağ eklediğimiz makarnamızı servis tabağına koyup üzerine sosumuzu ekliyoruz. Üzerine doğranmış maydonoz koyarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Kremalı mantar soslu makarna |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder