PORTAKALLI,CEVİZLİ MERMER KEK
Hani okuldan gelmişsinizdir ,karnınız yarı aç mutfaktan mis gibi kokular gelir. Fırından yeni çıkmış portakallı kekin kokusu. Sıcak sıcak yersiniz ,o kekin tadı ayrıdır. Onda anne sıcaklığı vardır. Anne tatlılığı vardır. Öyle çok süslü değildir. Ama gerekte yoktur. Bir ısırık bir ısırık daha sonra yeter karnını kekle doyurma sesi ...Tanıdık geldi mi :))
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı kakao
üstü için yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpın. Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin. Çırpmaya devam edin. Kakao hariç diğer malzemeleri ekleyin. Son kez karıştırın. 3-4 kaşık karışımdan ayırın. Yağladığınız dikdörtgen borcama ya da kek kalıbına karışımı dökün. Ayırdığınız karışımı kakao ile karışıtırın. Diğer karışımın üstüne dökün. En üste cevizleri dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk pişirin. Kürdan batırdığınızda temz çıkıyorsa kekiniz pişmiştir.(tarifi hünerlibayanlar blogunda biraz değiştirerek uyguladım)
portakallı mermer kek |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder