MANTARLI KİŞ
Malzemeler:
Hamuru için; 2 su bardağı un
6 çorba kaşığı tereyağ
4 çorba kaşığı su
tuz
üst harcı için:
400 gr mantar
yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
yarım limon suyu
2 su bardağı krema
3 yumurta
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
İlk önce hamuru için oda ısısında beklemiş tereyağ,unu,suyu ve tuzu karıştırıp,yumuşak bir hamur yapın. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin.Bu arada yıkanmış mantarları ince ince doğrayın. Sıvıyağ koyduğunuz tavaya mantarları ekleyin. Yine doğradığınız maydanozları ve sarımsağıda ekleyin.Tuzu ekleyin.Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Dolaptan çıkardğınız hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. (Buzdolabı poşetini ortadan ikiye kesip tezgaha yayıyorum,hamuru üzerinde açıp ,kalıba onunla taşıyorum)Altına yağlı kağıt serdiğimiz 26 cm lik kelepçeli bir kalıba ya da yağladığımız yuvarlak bir borcama hamuru yerleştirin. Kenarları 3-4 cm yükseklikte olsun. Fırında pişerken kabarmaması için çatalla birkaç yerinden delin. 210 derecelik ısıtılmış fırında 5-10 dk hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca biraz ılınmasını bekleyin. Daha sonra içine mantarlı harcı koyun. Derin bir kasede yumurta ve kremayı karıştırın. Mantarlı karışımın üzerine dökün biraz karıştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Yine 210 derecelik ısıtılmış fırında 25-30 dk üstü iyice kızarana kadar pişirin. Ilınınca servis edin. Afiyet olsun.
mantarlı kiş |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder