2 Mayıs 2013 Perşembe

Peynirli börek







                                                             PEYNİRLİ BÖREK 


             Malzemeler:

             1 su bardağı süt

             yarım su bardağı yoğurt

             1 paket margarin (eritip  bardağa doldurun,bir parmak eksiltip yerine eksilttiğiniz kadar zeytinyağ ekleyin)

             kabartma tozu

             1,5 çay kaşığı tuz

             alabilidiğince un 

             içi için bir kase beyaz peynir içine maydonaz doğranmış

             üzeri için 1 yumurta sarısı,çörekotu

             Yapılışı:


            Margarini eritin. Zeytinyağı ekleyin. Süt ve yoğurdu ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ekleyin. Elinize yapışmayacak kıvama gelinceye kadar ekleyin. 3 beze yapıp buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin. Beyaz peynirin içine doğranmış maydanozu ekleyin. Bir saat beklettiğiniz bezeleri ayrı ayrı 30 cm uzunluğunda açın. Eninide yaklaşık 20 cm olacak şekilde açın. Harcınızı açtığınız hamurun orta kısmına bir şerit halinde yayın . (Kenarlarda boşluklar kalacak şekilde ) Hamurunuzu iki tarafından katlayın. Birbiri üzerine çok gelmemeli,yoksa hamurunuz çok kalın olur. Uç kısımlarını da elinizle bastırarak dkdörtgeninizi tamamlayın. Yağlanmış tepsiye kat yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın,soğumaya bırakın. Servis yapacağınız zaman dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.




Peynirli börek


Hiç yorum yok: