PEYNİRLİ BÖREK
Malzemeler:
1 su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
1 paket margarin (eritip bardağa doldurun,bir parmak eksiltip yerine eksilttiğiniz kadar zeytinyağ ekleyin)
kabartma tozu
1,5 çay kaşığı tuz
alabilidiğince un
içi için bir kase beyaz peynir içine maydonaz doğranmış
üzeri için 1 yumurta sarısı,çörekotu
Yapılışı:
Margarini eritin. Zeytinyağı ekleyin. Süt ve yoğurdu ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ekleyin. Elinize yapışmayacak kıvama gelinceye kadar ekleyin. 3 beze yapıp buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin. Beyaz peynirin içine doğranmış maydanozu ekleyin. Bir saat beklettiğiniz bezeleri ayrı ayrı 30 cm uzunluğunda açın. Eninide yaklaşık 20 cm olacak şekilde açın. Harcınızı açtığınız hamurun orta kısmına bir şerit halinde yayın . (Kenarlarda boşluklar kalacak şekilde ) Hamurunuzu iki tarafından katlayın. Birbiri üzerine çok gelmemeli,yoksa hamurunuz çok kalın olur. Uç kısımlarını da elinizle bastırarak dkdörtgeninizi tamamlayın. Yağlanmış tepsiye kat yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın,soğumaya bırakın. Servis yapacağınız zaman dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Peynirli börek |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder