8 Nisan 2013 Pazartesi

Limonlu ve glazürlü kek










                                                 LİMONLU VE GLAZÜRLÜ KEK


                Malzemeler:

                3 yumurta

                10 çorba kaşığı un (180 gr )

                yarım su bardağı sıvıyağ (60 gr)

                kabartma tozu

               1,5 su bardağı toz şeker

               1 limon kabuğu rendesi

               100 ml krema

               Bir çimdik tuz

               Glazür için ; 20 ml (3 çorba kaşığı) kaynar su, birkaç damla limon suyu, 100 gr pudra şekeri ( 3/4 su bardağı)

               Yapılışı:

               Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Bu arada  fırını 170 dereceye ayarlayın. Limon kabuğu rendesini,tuzu ekleyin. Mikserle çırpın.Elenmiş un ,kabartma tozunu ekleyin.Sıvı yağı ekleyin. Kremayı ekleyin.Son kez karıştırın.Tercihen baton kek kalıbına ya da herhangi bir kek kalıbına  karışımı dökün. Isıtılmış fırında 45-50 dk pişirin. Bu arada glazürü hazırlamak için kaynamış suyu derin bir kaba koyup üzerine başka bir kap oturtun (benmari usulü) Oturttuğunuz kabın içine 20 ml sıcak suyu ve pudra şekerini ekleyin. Birkaç damla limon suyunuda ekleyip iyice karıştırın. Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın. Soğumuş kekin üzerine glazürü istediğini şekilde dökün. Afiyet olsun.



Limonlu ve glazürlü kek




         

2 yorum:

İpek Külcü dedi ki...

Çok güzeldi, ellerine sağlık Aslı abla :) Bende deniycem :))

asli dedi ki...

:))))